tirsdag den 8. juli 2008

Hollandaise - Steve Mccaffery

Saucen jævnes. Jeg tilfører mere smør,
langsomt. Nogle gange drak vi den bedste vin
mens vi tilberedte mad til venner,
vidende at intet kunne gå galt,
soufflen ville hæve, cremen samles,
osten være vellagret. Vi troede
vi var letsindige, men vi var bare lykkelige
og gode til vores arbejde. Kogebogen er bestemt:
det er sikrere ikke at gå over 60 gram
smør for hver æggeblomme. Jeg prøver at fortælle
mig selv hvordan vi kunne have været tryggere,
hvad vi overskred. Hvis saucen ’skiller’
er der ting man kan gøre, skridt
man kan tage som ikke er mirakuløse,
som forudsætter de fejlslagne ingredienser,
som forudsætter en villig suspension af desperation.

Oversættelse, HMT.

1 kommentar:

pew sagde ...

Der er noget vidunderligt ved dette digt.